Granita, pyszny włoski deser lodowy, narodziła się w upalnej Sycylii. Ten niezwykle orzeźwiający przysmak, początkowo przygotowywany z soku cytrynowego, wody i cukru, bardzo szybko zdobył uznanie w całych Włoszech. Dziś granita cieszy się ogromną popularnością w większości krajów, oferując szeroki wachlarz smaków i dużo orzeźwienia w upalne dni. Jeżeli ktoś zamierza rozpocząć sprzedaż takich deserów, to przede wszystkim musi zacząć od zakupu jakiegoś dobrego granitora.
Granitor jest urządzeniem, które dokładnie miesza i mrozi wszystkie składniki, tworząc charakterystyczną, krystaliczną konsystencję granity. Podczas wyboru granitora należy zwrócić swoją uwagę na parę istotnych cech. Przede wszystkim duże znaczenie ma wielkość pojemników, większe sprzęty pozwolą na wykonanie większej ilości produktu, co jest istotne jak jest duży ruch. Kolejnym aspektem jest liczba zbiorników, im więcej, tym większą różnorodność smaków zaoferować można klientom.
Warto zwrócić również swoją uwagę na moc granitora, jaka ma wpływ na proces produkcji. System chłodzenia dobrze żeby był wydajny i równomierny, aby zapewnić właściwą konsystencję masy. Duże znaczenie też ma łatwość czyszczenia i konserwacji samego granitora, urządzenia proste w obsłudze zaoszczędzą czas i pomogą przy utrzymaniu higieny. Koniecznie trzeba też zamówić wszelkie potrzebne akcesoria, takie jak na przykład podgrzewacz do nachos. Dzięki nim przede wszystkim można będzie podawać deser klientom, ale też zadbać o ciekawą, atrakcyjną ofertę.
+Tekst Sponsorowany+